Spouwmuurisolatie prijs

Hoe hoog de spouwmuurisolatie prijs is, hangt van verschillende factoren af. De prijs wordt vooral bepaald door de dikte van de spouw en de grootte van de woning. Ook andere factoren kunnen nog een rol spelen bij de hoogte van de spouwmuurisolatie prijs. Voorbeelden hiervan zijn: de bereikbaarheid van het huis, de staat waarin de spouw verkeert en de conditie van de gevel.

Spouwmuurisolatie prijs op basis van isolatiemateriaal

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie is ook belangrijk. Er zijn drie soorten isolatie materiaal die vaak voorkomen.

Het eerste materiaal dat gebruikt kan worden voor de spouwmuurisolatie is glaswol. Glaswol is het meest voordelige materiaal om te gebruiken bij een spouwmuurisolatie. Gemiddeld kost dit materiaal 15 tot 20 euro per vierkante meter.

EPS parels is ander materiaal wat gebruikt wordt voor het isoleren van een gevel. Het wordt steeds populairder omdat het beschikt over een goede vullingsgraad en een ecologisch verantwoord karakter. Gemiddeld kost dit materiaal 20 tot 25 euro per vierkante meter.

Het derde veel voorkomende isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie is PUR. PUR is van alle isolatiematerialen het meest thermisch isolerend, wat uitstekend geschikt is voor smalle of vervuilde spouwmuren. Gemiddeld kost PUR materiaal 25 tot 30 euro per vierkante meter.

Terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Het is algemeen bekend dat gevelisolatie zich op termijn terugverdient. Bij alle drie de gebruikte materialen (glaswol, EPS parels en PUR) is de terugverdientijd ongeveer 3 tot 4 jaar. Natuurlijk kan de werkelijke terugverdientijd afwijken van het gemiddelde, maar over het algemeen kunt u rekening houden met een terugverdientijd van 3 tot 4 jaar.

Premies en subsidie voor spouwmuurisolatie

Als u toch kijkt naar het terugverdienen van de investering voor de isolatie van uw muren, wordt het aangeraden om ook naar de spouwmuurisolatie subsidie premie te kijken. Door deze premie is het mogelijk om de investering al binnen 2 jaar terug te verdienen. Dit maakt spouwmuurisolatie natuurlijk nog veel interessanter.

Een subsidie premie via de netbeheerder is mogelijk. Via een netbeheerder komt u door het toepassen van spouwmuurisolatie in aanmerking voor een premie van 6 euro per vierkante meter. De eisen hiervoor zijn dat de werkzaamheden door een aannemer uitgevoerd moeten worden en dat de spouw een minimale dikte heeft van 5 cm. Een andere eis is het tekenen van een verklaring dat het werk volgens de eisen van de technische specificatie worden uitgevoerd.

Naast deze subsidie premie komt het aanbrengen van spouwmuurisolatie ook in aanmerking voor het verlaagd BTW tarief van 6 procent. De eis hiervoor is dat u de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf dat gespecialiseerd is en dat uw woning jonger is dan 5 jaar. Indien u aan deze eisen voldoet betaalt u het verlaagde BTW tarief.

Andere vergoedingen voor spouwmuur isolatie

In verschillende gemeentes is het nog mogelijk om in aanmerking te komen voor andere vergoedingen. Welke dat precies zijn, is per gemeente anders. Iedere gemeente heeft andere regels op dit gebied. Een aannemer is meestal wel op de hoogte van deze regels. Toch is het in ieder geval handig om dit na te vragen bij uw gemeente.

Spouwmuurisolatie offerte aanvragen?

Bent u benieuwd naar de kosten spouwmuurisolatie en wilt u meer informatie? Door het invullen van het onderstaande aanvraagformulier kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen, zodat u de precies de spouwmuurisolatie prijs weet voor uw woning.

error: Content is protected !!

Het aanvragen van meerdere spouwmuur-isolatie offertes
kost slechts enkele minuten tijd.


U kunt flink besparen door offertes te vergelijken.