Subsidie voor spouwmuurisolatie : Verlaagd btw tarief

Het verlaagde btw tarief van 6 procent, is natuurlijk ook een vorm van subsidie. De overheid heeft ervoor gekozen om woningisolatie te belasten met slechts 6 procent in plaats van 21 procent. Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor mensen om hun huis te isoleren, wat natuurlijk weer beter is voor het milieu.
U kunt aanspraak maken op het verlaagde btw tarief als uw huis op zijn minst 2 jaar oud is. In eerste instantie geldt het verlaagde btw tarief alleen voor het materiaal. Is het arbeidsloon echter meer dan 2 keer zo veel als de materiaalkosten? Dan geldt het verlaagde btw tarief van 6 procent ook voor het arbeidsloon.

Subsidie voor spouwmuurisolatie: Landelijke subsidie?

Veel mensen denken dat isolatie subsidie bepaalt is op landelijk niveau. Dit is echter niet het geval. Hoewel de overheid energiebesparende maatregelen stimuleert, geven ze geen subsidie als u hier gebruik van wilt maken. Voor spouwmuurisolatie is op landelijk niveau geen subsidie verkrijgbaar. De verwachting van verschillende instanties is ook niet dat deze er zal komen in de komende jaren. Bent u hierop aan het wachten? Dan is dat niet verstandig en kunt u beter nu een keuze maken of u wel of geen spouwmuurisolatie laat plaatsvinden.

Provinciale subsidie voor spouwmuurisolatie?

In het verleden waren er nog meerdere provincies die subsidie verschaften voor woningisolatie. Tegenwoordig is dit een ander verhaal. U kunt op het internet vinden of er een subsidieregeling actief is in de provincie waar u woont. Als er al een regeling is in uw provincie, wordt het u aangeraden om goed te kijken naar de voorwaarden. Deze kunnen namelijk verschillen per provincie. Hieronder valt onder andere een maximum bedrag voor isolatie subsidie. In de meeste gevallen zal bij een provincie de isolatie subsidie gekoppeld worden aan een verbetering van de EI (Energie Index) van uw huis. Is uw Energie Index een score van bijvoorbeeld 0,6, dan heeft u recht op een bepaald subsidiebedrag voor de isolatie.

Gemeentelijke subsidie voor gevelisolatie?

De subsidie voor spouwmuurisolatie kan verschillen per gemeente en deze verschillen kunnen aanzienlijk zijn. Iedere gemeente hanteert ook haar eigen voorwaarden voor de subsidie.
Waar u dus aan moet voldoen om aanspraak te maken op de isolatie subsidie, is afhankelijk van de gemeente waarin uw huis gevestigd is.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een maximaal bedrag is dat u aan isolatie subsidie kunt krijgen per persoon. Ook kan het zijn dat er een minimum investering nodig is.
Om precies op de hoogte te zijn wat voor subsidie u kunt krijgen, zult u contact moeten opnemen met de gemeente waarin u woonachtig bent. Uw eigen gemeente is natuurlijk het best op de hoogte van de subsidieregelingen in uw gemeente.
Een isolatiebedrijf uit uw eigen regio is meestal ook goed op de hoogte van de subsidies waar u aanspraak op kunt maken.

Spouwmuurisolatie offertes ontvangen?

Door het invullen van uw postcode in het onderstaande formulier kunt u bij ons tot 5 offertes aanvragen voor gevelisolatie. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Wij werken samen met bedrijven uit uw eigen regio die precies op de hoogte zijn van de isolatie subsidie mogelijkheden in uw gemeente.